Audi RS2

Audi RS2

L'Audi RS2 Avant, generalment conegut com Audi 80 RS2, va ser un familiar de cinc portes i cinc seients (familiar), d'edició limitada i alt rendiment, fabricat des de març de 1994 fins a juliol de 1995. Dissenyat en col·laboració com una aliança d'empreses entre Audi AG i Porsche i es basava en els 80 Avant d'Audi, designats internament com P1. Va ser el primer vehicle "RS" d'Audi, i el primer dels seus Avants d'alt rendiment (el nom d'Audi per un automòbil familiar o una furgoneta); va usar la versió més potent i millor desenvolupada del motor de combustió interna turbo de cinc cilindres en línia d'Audi.

El RS2 va ser el producte d'un projecte de desenvolupament conjunt entre Audi i Porsche, basat en el 80 Avant d'Audi, i construït sobre la plataforma Audi B4. Va ser impulsat per una versió modificada de les seves 2,226 cc (2,2 L; 135,8 cu in) de 5 cilindres en línia DOHC i 4 vàlvules / cilindre; 20 vàlvules de motor de gasolina amb turbo total. Aquest motor de combustió interna produïa una potència motriu de 315 CV a 6,500 rpm i 410 N⋅m (302 lb⋅ft) a 3000 rpm de parell motor.

Tot i que no es va exportar àmpliament fora d'Europa, excepte alguns a Hong Kong, Sud-àfrica, el Brasil i Nova Zelanda, el RS2 ha acumulat un impressionant culte de seguidors arreu del món, i sovint se'l considera com el vehicle que finalment va establir Audi com a productor de vehicles pràctics d'alt rendiment: la seva estructura familiar, amb capacitat per a cinc persones, i el sistema de tracció a les quatre rodes permanent "marca registrada" d'Audi, de sèrie, ho fa utilitzable com un utilitari còmode diàriament, fins i tot en condicions climàtiques adverses.