Ford Sierra RS Cosworth

Ford Sierra RS Cosworth

El Ford Serra RS Cosworth és una versió d'alt rendiment del Ford Serra que va ser construït per Ford Europe de 1986 a 1992. Va ser el resultat d'un projecte Ford Motorsport amb el propòsit de produir un guanyador absolut per a les carreres del Grup A a Europa.

El projecte va ser definit per Stuart Turner a la primavera de 1983. Recentment va ser nomenat cap de Ford Motorsport a Europa, i es va adonar de seguida que Ford ja no era competitiu en aquesta àrea.

Turner es va contactar amb Walter Hayes, en el seu moment el vicepresident de relacions públiques de Ford, per obtenir suport per al projecte. Hayes havia estat abans la força impulsora darrere del desenvolupament del Ford GT40 que va guanyar Le Mans el 1966, i el motor Cosworth DFV que va portar Ford Ford 154 victòries i 12 campionats mundials en la Fórmula durant els anys 60 i 70. Hayes va trobar el projecte molt atractiu i va prometre el seu suport total.

Turner després va convidar a Ken Kohrs, vicepresident de desenvolupament, a visitar el soci de Ford, la companyia automotriu Cosworth, on se'ls va presentar un projecte desenvolupat per pròpia iniciativa de Cosworth, el motor YAA. Aquest va ser un motor de doble vàlvula i 16 vàlvules basat en el propi bloc de motor T88 de Ford, millor conegut com el Pinto. Aquest prototip va demostrar ser una base gairebé ideal per al motor que Turner necessitava per impulsar al seu guanyador del Grup A.