Toyota Supra

Toyota Supra

El Toyota Supra és un esportiu de tracció posterior produït pel fabricant japonès Toyota des de 1979 fins a 2002. En els seus començaments, el Toyota Supra derivava del Toyota Celica, encara que lleugerament més llarg i ampli. A partir de mitjans de 1986, la tercera generació del Toyota Supra passar a ser un model propi.

El Supra també té les seves arrels en el Toyota 2000GT, sent el motor el seu principal exemple. Les tres primeres generacions es van oferir amb un descendent directe a la M 2000GT del motor. Les quatre generacions de Supra tenen un motor de sis cilindres en línia.

Juntament amb aquest nom i l'automòbil Toyota va crear el logotip propi de Supra. Derivant de l'original del logo Celica, sent de color blau en lloc de taronja. Aquest logo va ser utilitzat fins a gener de 2004, quan va ser la tercera generació de Supra va ser presentada. El nou logotip va ser similar en grandària, color taronja amb l'escriptura sobre un fons vermell, però sense el disseny de vaixell víking. El logo, al seu torn, el van utilitzar fins al 1989, quan Toyota va redissenyar el logotip i el va convertir en l'actual de l'empresa. Aquest model es va publicar als Estats Units el 1999 i el 2002 al Japó.